Tűzoltói beavatkozások – 2023.05.02. (kedd)

2023. május 02. 07:23

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

00:04 | Zalabér: Lakóház előtt tárolt faanyag gyulladt meg, a lángok pedig az épület egyik szobájára és a tetőszerkezetre is átterjedtek Zalabérben, a Jókai Mór utcában. A riasztott zalaegerszegi hivatásos és zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók légzésvédelem mellett behatoltak az ingatlanba, ahonnan egy propánbutángáz-palackot kihoztak, amit nem ért hőhatás. Az egységek az ingatlan áramtalanítását követően vízsugárral rövid idő alatt megfékezték a lángokat. A tetőszerkezetet megbontották, a még izzó részeket pedig eloltották. A lakóházat az ott élők időben elhagyták. 

00:08 | Nagykanizsa: Otthonában lett rosszul egy idős ember Nagykanizsán, az Ady Endre utcában. A város hivatásos tűzoltói a bejutást követően átadták a beteget a mentőknek. 

05:58 | Nagykanizsa: Kerítésbe szorult egy őz Nagykanizsán, a Garay utcában. A város hivatásos tűzoltói kiszabadították a pórul járt állatot, majd a közeli erdőszélben elengedték. 

09:56 | Alsónemesapáti: Teljes terjedelmében égett egy lakókocsi Alsónemesapátiban, a Csönkölej-hegyen. A lángok a közeli aljnövényzetre, valamint az ott tárolt lomokra is átterjedtek. Mire a riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a helyszínre értek, a tulajdonos a lakókocsiban lévő gázpalackokat kihozta. Az egységek két vízsugárral fojtották el a lángokat.   


További beavatkozásaink: 2023.05.01. | 2023.05.03. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap