Tűzoltói beavatkozások – 2023.03.18. (szombat)

2023. március 18. 07:36

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

01:11 | Alsónemesapáti: Személyautó szenvedett balesetet a 76-os számú főúton, Alsónemesapáti térségében. A járműből a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók egy embert hidraulikus feszítő-vágó berendezéssel szabadítottak ki, majd adtak át a kiérkező mentőknek.

10:31 | Nagylengyel: Háromszáz négyzetméteren égett a száraz fű Nagylengyelben, az Árnyas utcánál. A közelben tartózkodók a lángokat kéziszerszámokkal megfékezték. A kiérkező zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a még izzó felületeket vízsugárral eloltották. 

11:13 | Zalaszentgrót: Egy hegyi pince ablaka égett Zalaszentgróton, a Cinege utcában. A helyi önkormányzati és a keszthelyi hivatásos tűzoltók tüzetesen átvizsgálták a füsttel telítődött épületet, de abban senkit sem találtak. A lángokat vízsugárral fékezték meg, majd A helyiségeket kiszellőztették, s megállapították, hogy a lángok az ablakon kívül más épületszerkezetre nem terjedtek át. 

12:53 | Nagykanizsa: Száraz fű égett pár száz négyzetméteren Nagykanizsán, a Szentgyörgyvári hegyen. A tűz oltását a közelben tartózkodók kézi szerszámokkal megkezdték, majd a kiérkező helyi hivatásos tűzoltók vízsugárral oltották el a még izzó gócokat.


További beavatkozásaink: 2023.03.17. | 2023.03.19.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap