Tűzoltói beavatkozások – 2023.03.17. (péntek)

2023. március 17. 12:40

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:32 | Zalaegerszeg: Személykocsik ütköztek Zalaegerszegen a Dózsa György és Batsányi utcák kereszteződésében. A helyi hivatásos tűzoltók a sérült járműveket áramtalanították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

09:23 | Keszthely: Teherautó tört ki gázcsonkot egy üres telken, Keszthelyen, a Tomaji soron. A keszthelyi hivatásos tűzoltók kikísérték a szomszédos épületből a lakókat és rövid idő alatt megszüntették a gázszivárgást, továbbá intézkedtek a gázszolgáltató szakembereinek értesítéséről. A beavatkozás időtartamára a területet százméteres sugarú körben lezárták.

15:06 | Pacsa: Másfél hektár régóta gondozatlannak tűnő gazod területen égett a száraz növényzet Pacsán, a Tót-hegyen. A helyi hivatásos tűzoltók a lángokat kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel megfékezték. 

16:02 | Balatonszentgyörgy: Három hektár területen égett a nádas a 76-os főút közelében, Balatonszentgyörgynél. A tűz fákra és kidőlt fatörzsekre is átterjedt. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a tüzet vízsugarakkal, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal eloltották. 

19:45 | Nagykanizsa: A műszerfal szellőzőin az utastérbe áramló sűrűs füstöt érzékelt Nagykanizsán, egy a Csengery utcában közlekedő jármű sofőrje. A kocsival azonnal félreállt, majd egy palack vízzel megkezdte a motortérben látható kisebb tűz oltását. Az időközben kiérkező nagykanizsai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fejezték be az oltást.

20:08 | Zalaszentgrót: Magáról életjelet nem adó ember lakásába történő bejutáshoz nyújtottak technikai segítséget a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók, Tekenyén. A házba a rendőrséggel közösen, roncsolás nélkül jutottak be a tűzoltók. Ahol kiderült, hogy a bejelentő aggodalma felesleges volt, hisz annak lakója békésen aludt.


További beavatkozásaink: 2023.03.16. | 2023.03.18.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap