Tűzoltói beavatkozások – 2023.02.22. (szerda)

2023. február 22. 12:03

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:48 | Pogányszentpéter: Árokba hajtott egy személyautó a 61-es főúton, Pogányszentpéter térségében. A riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amiben ketten utaztak. A raj a balesetet szenvedett gépkocsit autómentőre segítette. 

10:31 | Keszthely: Lakása fürdőszobájában rosszul lett, ajtót nyitni pedig nem tudott a segítségére érkezőknek egy idős ember Keszthelyen, a Jegenye utcában. A város hivatásos tűzoltói az ingatlanba történő bejutást követően megtalálták a bajbajutottat, akit átadtak a mentőknek. A raj a beteget mentőautóba segítette. 

10:43 | Bánokszentgyörgy: Ajtónyitásban segítették a társszervek munkáját a letenyei hivatásos tűzoltók Bánokszentgyörgyön, az Alkotmány úton. 

10:47 | Pacsa: Zárlatos mennyezeti lámpa miatt kisebb füst keletkezett egy oktatási intézmény takarítószertárában Pacsán, a József Attila úton. A város hivatásos tűzoltói az áramtalanítást követően eltávolították a meghibásodott lámpát, és kiszellőztették az épületet.

14:48 | Zalakomár: Földmunkálatok közben vágott át egy gázvezetéket egy munkagép Zalakomárban, a Kossuth utcában. A riasztott zalakarosi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével elszorították a vezetéket, megszüntetve ezzel a szivárgást. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei is kiérkeztek. 

15:28 | Nagykanizsa: Háromszáz négyzetméteren száraz fű és nádas égett Nagykanizsán, az Ilona utcában. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal rövid idő alatt megfékezték a lángokat. 

17:23 | Becsehely: Száraz aljnövényzet égett pár négyzetméteren a 7-es főút mellett, Becsehely térségében. A letenyei hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltották a tüzet. 

18:09 | Keszthely: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Keszthelyen, egy Deák Ferenc utcai családi házban. Az ingatlanban egy cserépkályha és egy gázkazán is üzemelt. A város hivatásos tűzoltói az eredeti állapotok visszaállítását követően méréseket végeztek, melyek kis mennyiségben ugyan, de igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató is kiérkezett. 

A reggeli, Keszthelyen történt tűzesettel kapcsolatban közleményünket itt olvashatja.  


További beavatkozásaink: 2023.02.21. | 2023.02.23. 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap