Tűzoltói beavatkozások – 2023.02.21. (kedd)

2023. február 21. 10:52

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

04:36 | Balatongyörök: Elakadt a murvás úton egy személygépkocsi Balatongyörökön, a Szépkilátó közelében. A keszthelyi hivatásos tűzoltók csörlő segítségével kimentették a járművet. 

05:01 | Nagykapornak: Megcsúszott az úton, majd megpördült és szalagkorlátnak ütközött egy nyerges vontató a 76-os főút 43-as kilométerénél, Nagykapornak és Kisbucsa között. A baleset következtében a kamion üzemanyagtartálya megsérült, és körülbelül háromszáz liter gázolaj folyt ki az úttestre. Az esethez műszaki mentés céljából a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik felitatták a kifolyt üzemanyagot. A beavatkozás ideje alatt a jelzett helyen a forgalom szünetelt.

07:24 | Magyarszerdahely: Megcsúszott, majd az oldalára borult egy személyautó a 7528-as úton, Magyarszerdahely közelében. A riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amiben ketten utaztak. 

08:56 | Zalaegerszeg: Megcsúszott, majd egy árok felett átrepülve felborult egy személygépkocsi a 76-os főút 51-es kilométerénél, Zalaegerszeg közelében. A város hivatásos tűzoltói kerekeire állították és áramtalanították az autót, amiben csak a sofőr utazott. A raj a kifolyt olajat felitatta, a járművet autómentőre segítette, az úttestet pedig megtisztította a törmeléktől.  

09:56 | Lenti: A gyalogosforgalmat veszélyeztették egy épület meglazult tetőelemei Lentiben, a Petőfi úton. A város hivatásos tűzoltói magasból mentő, valamint kihúzós létra alkalmazásával eltávolították a megrongálódott darabokat. 

11:21 | Nagykanizsa: Személygépkocsi és kisteherautó ütközött össze Nagykanizsán, a Raktárház utca és a Petőfi Sándor utca kereszteződésében. A város hivatásos tűzoltói a személyautót áramtalanították. 


További beavatkozásaink: 2023.02.20. | 2023.02.22. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap