Tűzoltói beavatkozások – 2023.02.08. (szerda)

2023. február 08. 13:43

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:49 | Zalaegerszeg: Embert gázolt a vonat Zalaegerszegen, a Batthyány Lajos utcában. A város hivatásos tűzoltói a társszervek kiérkezéséig a helyszínt biztosították. 

07:52 | Lenti: A forgalmat és egy épületet veszélyeztetett egy megdőlt, 35 méter magas fa Lentiben, a Templom téren. A város hivatásos tűzoltói magasból mentő alkalmazásával, motoros láncfűrész segítségével ledarabolták a fát. 

08:32 | Zalaszentiván: Lerakódott kátrány égett egy családi ház kéményében Zalaszentivánon, a Kossuth Lajos utcában. A riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a kéményre kötött kandallóból eltávolították az égésterméket, majd felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy szakemberrel történő felülvizsgáltatásig se a fűtőberendezést, se pedig az égéstermék-elvezetőt ne használja. 

09:25 | Csapi: Füst áramlott ki egy családi ház konnektoraiból, kapcsolóiból és belső villanyóraszekrényéből Csapiban, az Arany János úton. A riasztott zalakarosi hivatásos tűzoltók az épület áramtalanítását, valamint a hálózat átvizsgálását követően nem találtak hibát. Ugyanakkor az egység megállapította, hogy a kémény, amiben lerakódott korom izzott, egy vonalban van a kapcsolószekrénnyel, és ez okozta a füstölést. A tűzoltók kitisztították a kéményt, és felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy az égéstermék-elvezetőt, valamint az elektromos hálózatot vizsgáltassa át szakemberrel. 

12:43 | Lenti: A közlekedést veszélyeztette egy vihar tépte fa Lentiben, a Táncsics utcában. A város hivatásos tűzoltói magasból mentőről, motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát. 

15:04 | Zalaegerszeg: Két személygépkocsi ütközött össze a 7328-as úton, Zalaegerszeg pózvai településrészének közelében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, amikben csak a sofőrök utaztak. Az egység a balesetet szenvedett autókat biztonságos helyre tolta. A műszaki mentés idejére a forgalom a jelzett szakaszon egy sávon haladt. 

19:47 | Murakeresztúr: Betegmozgatásban segítették a mentők munkáját a helyi önkéntes tűzoltók Murakeresztúron, az Arany János utcában. Az önkéntesek a beteget otthonából kihozták és mentőautóba segítették. 

22:18 | Nagykanizsa: Égett a szemét egy hulladéktároló fémkonténerben Nagykanizsán, a Kazanlak körúton. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral eloltották a tüzet.


További beavatkozásaink: 2023.02.07. | 2023.02.09. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap