Tűzoltói beavatkozások – 2023.02.07. (kedd)

2023. február 07. 09:00

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

03:27 | Zalaegerszeg: Teljes terjedelmében égett egy negyven négyzetméteres fa melléképület Zalaegerszegen, a Virágzó mező utcában. A riasztott városi és pacsai hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával négy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az egységek megbontották a tetőszerkezetet, az ott lévő izzó gócpontokat pedig eloltották. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a tűz a közeli fatárolóra és családi házra nem terjedt át. A melléképületben tárolt ingóságok a tűz következtében megsemmisültek. 

05:58 | Zalaegerszeg: Tűz keletkezett egy társasházi lakásban Zalaegerszegen, a Rákóczi úton. Az ingatlanban mintegy húsz köbméternyi szemetet halmozott fel a lakó, akit a város hivatásos tűzoltói kimentettek, majd átadták a mentőknek. Az egységek a nehezítő körülmények ellenére vízsugárral és porral oltóval megfékezték a lángokat, majd megkezdték a lakás átszellőztetését és a hulladék eltávolítását.

12:51 | Zalabér: Szétnyílt egy családi ház hálószobájában lévő kályha, a tűz pedig a közelben tárolt fára és egy szekrényre is átterjedt Zalabérben, a Dózsa György utcában. Mire a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók a helyszínre értek, a tulajdonosok a lánggal égést megszüntették. Az egység a megégett bútort és tűzifát, valamint a kályhában található égésterméket eltávolította. A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az épület padlásterét, és a födém mellett füstszivárgást tapasztaltak, ezért azt megbontották, majd az izzó részeket vízsugárral eloltották. 

12:57 | Hahót: Száz méter hosszan égett a száraz fű a 74-es főút mellett futó kerékpárútnál, Hahót térségében. A riasztott pacsai hivatásos tűzoltók vízsugárral eloltották a tüzet. 

16:19 | Rédics: Összeütközött két kamion Rédicsen, a Lenti úton lévő körforgalomban. A riasztott lenti hivatásos tűzoltók a helyszínt biztosították, majd miután a két jármű folytatni tudta útját, megtisztították az úttestet. 


További beavatkozásaink: 2023.02.06. | 2023.02.08. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap