Tűzoltói beavatkozások – 2023.02.02. (csütörtök)

2023. február 02. 09:13

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

04:26 | Zalaegerszeg: Kigyulladt egy személygépkocsi motortere Zalaegerszegen, a Berzsenyi Dániel utcában. A tűz az utastérre is átterjedt. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral fékezték meg a lángokat. 

12:58 | Nemesapáti: Lerakódott korom és kátrány égett egy száz négyzetméteres családi ház kéményében Nemesapátiban, Rákóczi utcában. A kémény tisztítónyílásáról hiányzott az ajtó, ezért a padlástérben kisebb tűz keletkezett, az épület pedig füsttel telítődött. Mire a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a helyszínre értek, a tulajdonos a lánggal égést a padlástérben megszüntette. Az egységek az éghető anyagot eltávolították a kazánból, valamint a kémény közeléből, majd elreteszelték a nyílást. A tűzoltók a füst távozása érdekében megbontották a tetőcserepeket. A helyszínre a kéményseprők is kiérkeztek.  

22:04 | Zalakaros: Otthonában ért baleset egy idős embert Zalakaroson, a Hegyalja utcában. A város hivatásos tűzoltóinak műszaki segítségével a mentők bejutottak az ingatlanba, ahol megkezdték a bajbajutott ellátását. 


További beavatkozásaink: 2023.02.01. | 2023.02.03. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap