Tűzoltói beavatkozások – 2023.02.01. (szerda)

2023. február 01. 09:00

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

05:33 | Zalabaksa: Egy személyautó borult a tetejére Zalabaksa térségében, miután annak vezetője egy apróvad gázolását akarta elkerülni. A helyszínre a lenti hivatásos tűzoltók érkeztek elsőként, akik a felborult járművet átvizsgálták, de abban sérült személyt nem találtak. A jármű vezetője addigra már ki tudott szállni az autóból. A helyszínre a mentők is kiérkeztek.

08:53 | Keszthely: Mintegy nyolc köbméter vizet távolítottak el a hivatásos tűzoltók egy pincéből Keszthelyen, a Szerecz Imre közben. A csapadékos időjárás következtében a pincébe felgyülemlett víz elektromos berendezéseket veszélyeztetett. 

13:48 | Zalaegerszeg: Szelektív hulladékgyűjtő konténerek égtek Zalaegerszegen, a Gasparich Márk utcában. A tüzet a hivatásos tűzoltók vízsugárral fékezték meg.

15:40 | Csákány: Használaton kívüli, nyolc méter mély kútba esett egy birka Csákányban, a Fő utcán. A zalakarosi hivatásos tűzoltók kihúzós létra segítségével kimentették az állatot. 

16:10 | Pat: Lerakódott korom égett egy családi ház kéményében Paton, a Fő utcán. A riasztott nagykanizsai hivatásos és miháldi önkéntes tűzoltók kitisztították a kéményt. Az egységek felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a szakemberrel történő felülvizsgálatig az égéstermék-elvezetőt ne használja.  

16:41 | Söjtör: Vaddal ütközött egy személygépkocsi a 7536-os úton, Söjtör közelében. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amiben csak a sofőr utazott. 

16:55 | Nagyrada: Lerakódott korom égett egy családi ház kéményében Nagyradán, a Petőfi Sándor utcában. A zalakarosi hivatásos tűzoltók tisztítókefe alkalmazásával eltávolították a lerakódást a kéményből, melynek használatát a kéményseprők kiérkezéséig megtiltották.  


További beavatkozásaink: 2023.01.31. | 2023.02.02.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap