Tűzoltói beavatkozások – 2022.12.19. (hétfő)

2022. december 19. 12:53

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

10:11 | Nagykanizsa: Két személyautó karambolozott Nagykanizsán, a Nagyrécsére vezető 7511-es út 16-os kilométerének közelében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, amikben csak a sofőrök utaztak.

11:42 | Bánokszentgyörgy: Lesodródott az útról és felborult egy személyautó a 7536-os úton, Bánokszentgyörgy határában. A riasztott letenyei hivatásos tűzoltók egy embert kézi erővel kiszabadítottak a járműből, majd átadták a mentőknek. Az egység kerekeire állította és áramtalanította a gépkocsit.   

13:06 | Alsópáhok: Napok óta nem adott magáról életjelet egy idős ember Alsópáhokon, a Dózsa György utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltókat ajtónyitás céljából riasztották a helyszínre. A raj az ingatlanba történő bejutás után egy magatehetetlen személyt talált, akit átadtak a mentőknek.  

13:39 | Vonyarcvashegy: Napok óta nem reagált ismerősei megkeresésére egy idős ember Vonyarcvashegyen, a Töltés utcában. A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók az ablakon keresztül bejutottak az ingatlanba, ahol egy eszméletlen embert találtak, akit átadtak a mentőknek. 

21:42 | Csörnyeföld: Szén-monoxid miatt riasztották a lenti hivatásos tűzoltókat Csörnyeföldére, egy Dózsa úti családi házhoz. Az ingatlanban egy fatüzelésű kályha üzemelt. A raj méréseket végzett, amik minimális mennyiségben ugyan, de kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A tűzoltók felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a kéményseprővel történő átvizsgáltatásig az ingatlan égéstermék-elvezetőjét ne használja.


További beavatkozásaink: 2022.12.18. | 2022.12.20. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap