Tűzoltói beavatkozások – 2022.12.14. (szerda)

2022. december 14. 20:33

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

13:36 | Nagykanizsa: Meggyulladt a szemét egy fém hulladékgyűjtő konténerben Nagykanizsán, a Rózsa utcában. Mire a város hivatásos tűzoltói a helyszínre értek, egy közeli üzlet alkalmazottja egy vödör vízzel a lánggal égést megszüntette. Az egység vízsugárral a még izzó részeket eloltotta. 

15:04 | Dobronhegy: Oldalára borult egy raklapokat és ládákat szállító teherautó a Dobronhegy és Csonkahegyhát közötti út 9-es kilométerszelvényénél. A riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amiben csak a sofőr utazott. A helyszínre a lenti székhelyű LE-KO Kft. kamionmentő szakemberei is kiérkeztek, akik kerekeire állították a teherautót. A tűzoltók a kifolyt olajat felitatták, majd kéziszerszámokkal megtisztították az úttestet.  

18:45 | Tormafölde: Széthasadt egy vegyes tüzelésű kazán oldala és gőz áramlott ki rajta Tormaföldén, a Petőfi Sándor utcában. A riasztott lenti hivatásos tűzoltók az égésterméket eltávolították a berendezésből, majd lezárták a fűtési rendszert. 

19:00 | Lenti: Füstölni és izzani kezdett egy személyautó motortere Lentiben, az Átkötő utcában. A benne utazók időben elhagyták a kocsit. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral visszahűtötték a motorteret.  

19:07 | Zalaegerszeg: Vaddisznókat gázolt el egy gépkocsi a 74-es főút 54-es kilométerszelvényénél, Zalaegerszeg térségében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, valamint eltávolították az állatokat az úttestről. 


További beavatkozásaink: 2022.12.13. | 2022.12.15. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap