Tűzoltói beavatkozások – 2022.12.12. (hétfő)

2022. december 12. 10:30

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

08:24 | Bajánsenye: Lerakódott korom égett egy családi ház kéményében Bajánsenyén, az Arany János utcában. Mire a lenti hivatásos tűzoltók a helyszínre értek, a helyi önkéntes tűzoltók az égéstermék-elvezetőre kötött sparheltből az éghető anyagot eltávolították, a kéményt pedig kitisztították. Az egységek ezután hőkamerával átvizsgálták az épületet, de további izzásra, tűzre utaló nyomot nem találtak.  

10:53 | Zalaszentgrót: Családi ház tetőszerkezetére dőlt egy tizenöt méter magas fa Zalaszentgróton, a Hévízi utcában. A város önkormányzati tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították a fát. 

12:57 | Lenti: Tűz keletkezett egy közel száz négyzetméteres épület felső szintjén lévő lakásban Lentiben, a Petőfi úton. Az egyik helyiségben berendezési tárgyak égtek. A város hivatásos tűzoltói az áramtalanítást követően rövid idő alatt megfékezték a lángokat, majd kiszellőztették az ingatlant, ahol egy kutyán kívül más nem tartózkodott. A négylábút a tűzoltók kimentették.   

16:24 | Zalaegerszeg: Szén-monoxid miatt lett rosszul egy sorház egyik lakásának lakója Zalaegerszegen, a Vajda Lajos utcában. Az ingatlanban nem volt szén-monoxid-érzékelő. A riasztott városi hivatásos tűzoltók az érintett lakásban méréseket végeztek, amik kis mennyiségben ugyan, de igazolták a mérgező gáz jelenlétét egy nyílt égésterű gázkészülék közelében. Az egység a társasház felső szintjén is méréseket hajtott végre, ahol már magas értékben mutatták ki a szén-monoxid jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakembere is kiérkezett.   


További beavatkozásaink: 2022.12.11. | 2022.12.13. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap