Tűzoltói beavatkozások – 2022.11.29. (kedd)

2022. november 29. 13:45

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

11:11 | Zalaegerszeg: Meghibásodott egy vegyes tüzelésű kazán Zalaegerszegen, egy Toposháza utcai családi házban. A riasztott városi hivatásos tűzoltók eltávolították az égésterméket a kazánból, majd kitisztították az ahhoz csatlakoztatott kéményt, amiben nagy mennyiségű kátrányt találtak. A tűzoltók felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a fűtőberendezést és az égéstermék-elvezetőt szakemberrel történő átvizsgáltatásig ne használja. 

11:21 | Nagykanizsa: Életeket mentett a szén-monoxid-érzékelő Nagykanizsán, egy Rozgonyi utcai oktatási intézményben. A készülék egy üres helyiségben hívta fel a figyelmet a bajra. A jelzést követően az ott dolgozók mindenkit kitereltek, majd megkezdték az épület átszellőztetését. A város hivatásos tűzoltói az eredeti állapotok visszaállítását követően egy kéménybe kötött gázkonvektor közelében kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei, valamint a kéményseprők is kiérkeztek. 


További beavatkozásaink: 2022.11.27. | 2022.11.30. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap