Tűzoltói beavatkozások – 2022.11.20. (vasárnap)

2022. november 20. 10:07

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

03:45 | Zalavár: Fa dőlt az úttestre, emiatt pedig egy személyautó árokba csúszott a 6831-es úton, Zalavár közelében. A riasztott zalakarosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amiben csak a sofőr utazott. A raj a fát motoros láncfűrésszel eltávolította.  

08:36 | Rédics: Teljes terjedelmében égett egy nyolcvan négyzetméteres családi ház Rédicsen, a Kossuth utcában. A helyszínre a lenti és a letenyei hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az egységek az oltási munkálatok közben kiemeltek az épületből egy gázpalackot, amelyet biztonságos területre vittek. A tűzoltók a tetőszerkezet átizzott, átégett részeit bontóbaltával eltávolították. Az épület lakhatatlanná vált, így a lakó számára lakosságvédelmi intézkedésre volt szükség. Az esethez a keszthelyi hivatásos tűzoltók vízszállítója is kiérkezett. A rajok hőkamerával átvizsgálták az épületet, de további tűzre, izzásra utaló nyomot nem találtak.  


További beavatkozásaink: 2022.11.19. | 2022.11.21. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap