Tűzoltói beavatkozások – 2022.08.28. (vasárnap)

2022. augusztus 28. 11:03

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

01:00 | Szalapa: Fa dőlt az úttestre és az egyik sávot elfoglalta a 7328-as úton, Szalapa térségében. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók szüntették meg a forgalmi akadályt. 

04:15 | Zalakaros: Úttestre dőlt egy fa Zalakaroson, a Banyavölgyi úton. A település hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el a fát. 

04:33 | Zalakomár: A viharos időjárás miatt kidőlt egy fűzfa, ami eltorlaszolta egy családi ház ajtaját Zalakomárban, a Hunyadi János utcában. A zalakarosi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel rövid idő alatt eltávolították a fát, majd megtisztították a járdát, így az ott élők ki tudtak jönni az épületből. 

08:08 | Nagykanizsa: Leszakadt egy gesztenyefa hatméteres ága, ami két kerítést is megrongált Nagykanizsán, a Csengery úton. A városi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták a fát. 

08:32 | Lovászi: Átrágták egy családi ház mennyezetét, és a lakótérbe jutva az ott élők testi épségét veszélyeztették lódarazsak Lovásziban, az Ifjúság utcában. A helyszínre a lenti hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység egyik tagja, aki méhész, kihúzós létra segítségével megbontotta az épület tetőszerkezetét, majd eltávolította a darázsfészket. A lakók ezután visszatérhettek otthonukba.  

09:31 | Zalaegerszeg: Fa dőlt a járdára és a gyalogos közlekedést akadályozta Zalaegerszegen, a Landorhegyi úton. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították a fát, a járdát pedig megtisztították. 

11:07 | Nagykapornak: Vezetés közben rosszul lett az a sofőr, aki autójával egy kerítésnek gurult Nagykapornakon, az Almás utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. 

19:54 | Andrásfa: Kigyulladt egy vízmelegítő, a lángok pedig a konyhaszekrényre is átterjedtek Andrásfán, egy Rákóczi utcai családi házban. A zalaegerszegi hivatásos és a vasvári önkormányzati tűzoltók az épület áramtalanítását követően az izzó bútorokat kivitték az udvarra, majd eloltották. Az egységek kiszellőztették az ingatlant, majd megbontották a tűzzel érintett helyiség álmennyezetét, de további tűzre, izzásra utaló nyomot nem találtak. 

20:00 | Hévíz: Kidöntött egy villanyoszlopot egy autó Hévízen, az Ady Endre utcában. A baleset következtében az oszlop egy kerékpárútra dőlt, és összetört egy közterületi szemetest is. A keszthelyi hivatásos tűzoltók áramtalanította az oszlopot és megszüntette a forgalmi akadályt. 


További beavatkozásaink: 2022.08.27. | 2022.08.29. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap