Tűzoltói beavatkozások – 2022.08.27. (szombat)

2022. augusztus 27. 23:40

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

14:54 | Zalaegerszeg: Összehordott szemetet égettek Zalaegerszegen, a Kisbükk dűlőben. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat. A raj felhívta a tulajdonos figyelmét az égetési szabályok betartására. 

18:02 | Nagykanizsa: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Nagykanizsán, egy Király utcai társasházban. A készülék egy nyílt égésterű gázkazán közelében hívta fel a figyelmet a problémára. A tulajdonosok a város hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig kiszellőztettek. Az egység méréseket hajtott végre, és kimutatta a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei is kiérkeztek.  

23:40 | Zalaegerszeg: Csaknem kilencszáz bála gyulladt ki, és körülbelül ugyanennyit fenyegetett a tűz egy Zalaegerszeg külterületén található állattartó telepen, az egykori Bekeháza területén. A helyszínre riasztott zalaegerszegi, pacsai, körmendi és keszthelyi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hat vízsugárral fékezték meg a tüzet, majd két erőgép segítségével széthúzták az égő-izzó bálákat, hogy azokat felügyelet mellett leégessék. Az egységek a még ép bálákat biztonságos helyre vitték, a tűz közelében lévő épületből pedig egy másikba terelték át az állatokat. A bálák elégetését kedd hajnalban fejezték be az egységek. 


További beavatkozásaink: 2022.08.26. | 2022.08.28. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap