Tűzoltói beavatkozások – 2022.08.10. (szerda)

2022. augusztus 10. 10:01

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

05:32 | Cserszegtomaj: Összehordott háztartási hulladék égett pár négyzetméteren Cserszegtomaj külterületén. A keszthelyi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

06:45 | Zalaegerszeg: Rosszul lett egy idős ember Zalaegerszegen, egy Gasparich Márk utcai sorház egyik lakásában. A város hivatásos tűzoltóinak technikai segítségével a mentők bejutottak az ingatlanba, ahol megkezdték a bajbajutott ellátását. 

10:04 | Zalaszabar: Szemét égett pár négyzetméteren Zalaszabarban, a Kossuth utcában. Mire a zalakarosi hivatásos tűzoltók a helyszínre értek, lánggal égést már nem tapasztaltak. A raj kéziszerszámokkal széthúzta a kupacot, majd vízsugárral eláztatták. 

11:51 | Sormás: Zárlatos lett egy mennyezeti lámpa, emiatt pedig meggyulladt a körülötte lévő lambéria egy sormási étteremben. Mire a nagykanizsai hivatásos tűzoltók kiérkeztek, a helyszínen tartózkodók porral oltóval megfékezték a lángokat. A tűzoltók a lambériát és a szigetelést eltávolították, átvizsgálták az épületrészt, de további tűzre, füstre utaló jelet nem találtak. 

12:30 | Zalacsány: Frontálisan ütközött egymással két személygépkocsi a 76-os főút 31-es kilométerénél, Zalacsány közelében. Az egyik járműben hárman, a másikban csak a sofőr utazott. A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók két embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki az egyik autóból, majd átadták őket a mentőknek. Az egységek áramtalanították az autókat. A műszaki mentés ideje alatt a jelzett szakaszon a forgalom szünetelt.

12:57 | Zalaszentgrót: Húsz négyzetméteren bútorok és szemét égett egy ingatlan területén Zalaszentgróton, a Külső-Csáfordi utcában. A lángok egy fenyőfára és egy hegyi hajlék tetőszerkezetére is átterjedtek. A helyi önkormányzati tűzoltók vízsugárral eloltották a tüzet, majd a helyszínre időközben kiérkező zalaegerszegi hivatásos tűzoltókkal közösen visszahűtötték a tűzzel érintett épületet. 

19:16 | Zalaegerszeg: Targonca dőlt egy emberre Zalaegerszegen, a Sport utcában. A város hivatásos tűzoltói a mentőkkel közösen kiemelték a sérültet a jármű alól. A raj áramtalanította a munkagépet és megszüntette az olajfolyást.   

20:16 | Nagykanizsa: Távközlési kábelt szakított le egy tehergépkocsi Nagykanizsán, a Dr. Marek József utca és a Parkerdő utca kereszteződősében. A járműforgalmat veszélyeztető kábelt a város hivatásos tűzoltói eltávolították az úttestről, majd rögzítették az oszlopán.   


További beavatkozásaink: 2022.08.09. | 2022.08.11.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap