Tűzoltói beavatkozások – 2022.07.30. (szombat)

2022. július 30. 12:11

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:47 | Hévíz: Két háromméteres faág esett az úttestre Hévízen, a Széchenyi utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók kézi erővel eltávolították a darabokat az útról. 

08:36 | Rezi: Árokba csúszott egy tejsavót szállító kamion a 7327-es úton, Rezi térségében. A baleset következtében a szerelvény leakadt és a tejsavó szivárogni kezdett belőle. A keszthelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A tűzoltók a forgalom irányításában segítettek, majd a helyszínt átadták a LE-KO Kft. kamionmentő szakembereinek. 

11:10 | Kisgörbő: Két személygépkocsi ütközött a 7331-es úton, Kisgörbő közelében. A baleset következtében az egyik autó az árokba csapódott. A zalaszentgróti önkormányzat tűzoltók áramtalanították a járműveket, melyekben összesen nyolcan utaztak. A tűzoltók a mentősökkel közösen három embert emeltek ki a járműből. 

13:02 | Bak: Két személyautó ütközött össze a 75-ös főúton, Bak külterületén. Az ütközés következtében az egyik autó az árokba csapódott. A riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, melyekben összesen négyen utaztak. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt érvényben a jelzett szakaszon. 

16:58 | Zalavég: Teljes terjedelmében égett egy szalmabála Zalavég külterületén. Mire a  zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók a helyszínre értek, a lángok két másik bálába és az aljnövényzetbe is belekaptak. A raj a tüzet vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezte meg. A tűzoltók a lángoló bálát széthúzták, és felügyelték az elégését. 


További beavatkozásaink: 2022.07.29. | 2022.07.31.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap