Tűzoltói beavatkozások – 2022.07.29. (péntek)

2022. július 29. 13:03

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

11:17 | Keszthely: Személyautó és vonat ütközött össze Keszthelyen, egy Entz Géza sétányon lévő vasúti átjáróban. A járműben ketten utaztak, míg a vonaton közel százan tartózkodtak. Az ütközés következtében a vasúti sín melletti árokba csapódó személyautó füstölni kezdett. A füstölést egy helyszínen tartózkodó szabadnapos tűzoltó még a város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt porral oltóval megszüntette. A műszaki mentést a keszthelyi egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végezték. A helyszínre Zalaegerszegről egy speciális jármű is érkezett, amely kicsörlőzte a személyautót az árokból.  A tűzoltók a vonatot áramtalanították, melynek elejéről az autó darabjait eltávolították. A beavatkozás ideje alatt a jelzett szakaszon a közúti és a vasúti forgalom szünetelt.

14:07 | Zalaegerszeg: Fodrászat kirakatának csapódott egy autó Zalaegerszegen, a Petőfi Sándor utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, melyben ketten utaztak. A raj félrevontatta a kocsit.  

14:47 | Murakeresztúr: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Murakeresztúron, egy Állomás téri társasházban. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók a helyszínen méréseket hajtottak végre, melyek kis mennyiségben mutatták ki a mérgező gáz jelenlétét. Azonban az érzékelő kiolvasása nagyon magas értéket rögzített egy nyílt égésterű gázkészülék és egy fűtést kazán közelében. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei is kiérkeztek. 

17:30 | Bérbaltavár: Négy körbála, valamint tarló égett mintegy száz négyzetméteren Bérbaltavár külterületén. A zalaegerszegi hivatásos és a vasvári önkormányzati tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. Munkájukat egy helyszínen tartózkodó munkagép is segítette. 

18:30 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Kosztolányi Dezső utcai társasházban. A készülék egy konyhai gáztűzhely közelében hívta fel a figyelmet a bajra. A város hivatásos tűzoltói méréseket hajtottak végre, amik igazolták a mérgező gáz jelenlétét.  

19:57 | Keszthely: Ötven négyzetméteren égett a tarló Keszthelyen, a Fenéki úton. A tarlón lévő körbálákat veszélyeztető lángokat a város hivatásos tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámmal eloltották a lángokat. 


További beavatkozásaink: 2022.07.28. | 2022.07.30. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap