Tűzoltói beavatkozások – 2022.06.27. (hétfő)

2022. június 27. 09:15

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

06:23 | Eszteregnye: Ráfutásos baleset történt az M7-es autópálya 220-as kilométerénél, Eszteregnye közelében. Egy személyautó hátulról nekiütközött egy bútorlapokat szállító kamionnak. Az autóban ketten, a nyerges vontatóban csak a sofőr utazott. A riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók szétválasztották a járműveket, majd áramtalanították a gépkocsit. 

07:45 | Keszthely: Száraz faágakat és leveleket égettek egy társasház udvarán Keszthelyen, a Fodor utcában. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltották a tüzet. 

08:27 | Gyenesdiás: Kocsinak ütközött egy kisteherautó Gyenesdiáson, a Kossuth Lajos utcában. A baleset következtében a személyautó elütött egy gyalogost. A keszthelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. 

10:33 | Gyenesdiás: Fenyőágak égtek néhány négyzetméteren egy családi ház udvarán Gyenesdiáson, a Diótörő utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltották a tüzet. A tűzoltók felhívták a tulajdonos figyelmét az égetési szabályok betartására. 

11:25 | Páka: Összehordott faágak és szemét égett mintegy ötven négyzetméteren Pákán, a Kossuth úton. A lenti hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.  

13:31| Nagykanizsa: Körülbelül tíz hektáron kapott lángra a gabona és a tarló a 74-es főút mentén, Nagykanizsa külterületén. Egy munkagép körbeszántotta a területet. A tűzhöz a nagykanizsai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat.

17:04 | Hévíz: Mosógép és használati tárgyak égtek egy társasház második emeleti lakásában Hévízen, a Vörösmarty utcában. A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók az áramtalanítást követően vízsugárral megfékezték a lángokat. Az oltási munkálatok közben a tűzoltók a társasházból három embert és egy kutyát menekítettek ki. Az egységek átszellőztették az épületet és a lépcsőházat. 

19:16 | Zalaszentgrót: Száraz aljnövényzet égett mintegy száz négyzetméteren Zalaszentgróton, a Hévízi utcában. A település önkormányzat tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt megfékezték a lángokat. 

21:40 | Zalaegerszeg: Tűzhelyen felejtett étel miatt füst gomolygott egy társasház nyolcadik emeleti lakásából Zalaegerszegen, a Kovács Károly téren. A város hivatásos tűzoltói eltávolították az égett ételt tartalmazó serpenyőt, majd a lakást és a lépcsőházat kiszellőztették. 


További beavatkozásaink: 2022.06.26. | 2022.06.28. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap