Tűzoltói beavatkozások – 2022.06.02. (csütörtök)

2022. június 02. 11:10

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

06:30 | Rezi: Szivárgott a gáz egy tűzhelyre kötött propánbutángáz-palackból Reziben, egy Hunyadi utcai családi háznál. A keszthelyi hivatásos tűzoltók elzárták, majd lekötötték a palackot, melynek cseréjére felhívták a tulajdonos figyelmét. 

12:46 | Balatonberény: Villanyvezetékre dőlt egy tíz méteres fa Balatonberényben, a Kossuth Lajos utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók azután, hogy az áramszolgáltató az érintett szakaszt áramtalanította, a fát létraszer alkalmazásával, motoros láncfűrész segítségével eltávolították. 

14:08 | Hévíz: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Hévízen, egy Vajda Ákos utcai társasházban. A tulajdonos a keszthelyi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig kiszellőztetett. A raj az eredeti állapot visszaállítása után méréseket hajtott végre, de ezek szén-monoxidot a lakás légterében nem mutattak ki. Ugyanakkor a helyszínre időközben kiérkező kéményseprő mérései a kéményben, illetve az ingatlanban lévő kazán füstelvezetőjében rendkívül magas mértékben igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató munkatársa is kiérkezett. 

16:38 | Zalaegerszeg: Életet mentett a CO-érzékelő Zalaegerszegen, egy Kinizsi Pál utcai társasházban. A készülék a fürdőszobában működő kazán közelében hívta fel a figyelmet a bajra. A város hivatásos tűzoltói a lakásban méréseket hajtottak végre, és kis mennyiségben ugyan, de kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A raj a helyszínt átadta a gázszolgáltató szakembereinek. 


További beavatkozásaink: 2022.05.31. | 2022.06.03. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap