Tűzoltói beavatkozások – 2022.05.13. (péntek)

2022. május 13. 10:27

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

09:04 | Zalaapáti: Szemét égett egy családi ház udvarán Zalaapátiban, a Deák Ferenc utcában. A riasztott pacsai hivatásos tűzoltók vízsugárral fojtották el a lángokat. 

09:05 | Zalaszentiván: Ráfutásos balesetet szenvedett két személygépkocsi a 7328-as út 40-es kilométerénél, Zalaszentiván közelében. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók az egyik járművet áramtalanították, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A raj a rendőrség kiérkezéséig a forgalom irányításában is segített, majd a helyszínt átadta a társszervnek. A műszaki mentés ideje alatt a közlekedés a jelzett szakaszon egy sávra szűkült. 

09:57 | Nemesrádó: Kigyulladt egy tehergépkocsira szerelt faaprító gép Nemesrádó külterületén. A riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók a lánggal égést megfékezték. A még izzó részeket a tűzoltók vízsugárral eloltották. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz a farakatokra és a járműre nem terjedt át. 

17:15 | Rezi: Két személygépjármű ütközött a 7327-es úton, Rezi külterületén. A baleset következtében az egyik autó az úton, a másik a közeli erdősáv szélén állt meg. A járművekben csak a sofőrök utaztak. A keszthelyi hivatásos tűzoltók az autókat áramtalanították, segédkeztek a forgalom irányításában, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek. 

17:36 | Nagykanizsa: Csőtörés miatt egy méter magasan állt a víz egy társasház közel 350 négyzetméteres pincéjében Nagykanizsán, a Rozgonyi utcában. A város hivatásos tűzoltói két szivattyúval eltávolították a felgyülemlett vizet. 


További beavatkozásaink: 2022.05.12. | 2022.05.15. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap