Tűzoltói beavatkozások – 2022.05.12. (csütörtök)

2022. május 12. 14:26

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

12:19 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Berzsenyi úti társasház egyik lakásban. A készülék a fürdőszobában hívta fel a figyelmet a bajra, ahol egy gázkazán működött. Mire a város hivatásos tűzoltói kiérkeztek, a tulajdonos kiszellőztetett. A raj az eredeti állapot visszaállítása után méréseket végzett, melyek magas értékeket mutatva igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakembere és a kéményseprők is kiérkeztek. 

14:01 | Újudvar: Száraz fű égett háromszáz négyzetméteren egy üresen álló telken Újudvaron, az Alsómező utcában. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt megfékezték a lángokat. 

17:51 | Zalaegerszeg: Kigyulladt egy négyemeletes társasház harmadik emeleti lakása Zalaegerszegen, a Hegyalja utcában. A helyszínre a városi, a pacsai és a körmendi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, magasból mentő alkalmazásával két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz az épület többi részét nem érintette. Az oltási munkálatok során a tűzoltók 12 embert menekítettek ki az épületből, amely füsttel telítődött. Ezt a rajok kiszellőztették. Az eset során senki sem sérült meg. 

18:43 | Keszthely: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Keszthelyen, egy Schwarz Dávid utcai társasház egyik lakásban. Az ingatlanban egy kombi kazán működött. A tulajdonos a város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt kiszellőztetett. A raj az eredeti állapotok visszaállítása után méréseket hajtott végre, melyek kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei is kiérkeztek. 


További beavatkozásaink: 2022.05.11. | 2022.05.13. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap