Tűzoltói beavatkozások – 2022.05.05. (csütörtök)

2022. május 05. 13:18

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

11:42 | Vonyarcvashegy: Szemét égett egy fém hulladéktárolóban Vonyarcvashegyen, a Fő utcán. A keszthelyi hivatásos tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. 

14:02 | Sümeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Sümegen, egy Kossuth Lajos utcai társasház egyik lakásában. A tulajdonos a jelzést követően kiszellőztetett és elhagyta az ingatlant. A riasztott keszthelyi hivatásos, valamint a település önkormányzati tűzoltói az eredeti állapotok visszaállítása után méréseket végeztek, melyek kis mennyiségben ugyan, de igazolták a mérgező gáz jelenétét. A lakásban egy nyílt égésterű vízmelegítő üzemelt. A helyszínre a gázszolgáltató szakembere is kiérkezett.   

15:01 | Lenti: A gyalogos közlekedést, valamint a közeli intézmény diákjait veszélyeztette egy megdőlt, 15 méter magas fa Lentiben, a Vörösmarty utcában. A város hivatásos tűzoltói magasból mentő alkalmazásával, motoros láncfűrészekkel eltávolította a fát. 

19:30 | Gyenesdiás: Vonat elé ugrott egy ember Gyenesdiáson, az Oppel Imre sétányon. A kis sebességgel haladó szerelvény elsodorta a személyt, aki a jármű alá került. Őt a keszthelyi hivatásos tűzoltók húzták ki, majd átadták a mentősöknek. A raj a helyszínt átadta a rendőrségnek.  


További beavatkozásaink: 2022.05.04. | 2022.05.06. 

Fotó: Lenti HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap