Tűzoltói beavatkozások – 2022.05.03. (kedd)

2022. május 03. 13:33

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

06:27 | Lickóvadamos: Családi ház mellett álló faépületek gyulladtak ki Lickóvadamoson, a Dózsa utcában. Az egyik, negyvennyolc négyzetméteres, tárolónak használt épületben csirkéket és gépeket tartottak. A másik, százöt négyzetméteres épület egy garázzsal egybeépített vendégház volt, ahonnan négy gázpalackot hoztak ki a helyszínre riasztott zalaegerszegi és lenti hivatásos tűzoltók. A rajok a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az egységek a tűzzel érintett épületek tetőszerkezetét megbontották, majd a még izzó részeket eloltották. 

10:52 | Pusztaszentlászló: Összeütközött két személyautó Pusztaszentlászlón, a Söjtöri utcában, a Felsőtelep utcánál. Az egyik jármű – melyben ketten utaztak - az árokba sodródott Ezt a gépkocsit műszaki mentést végző zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

11:17 | Nagykanizsa: Füstölni kezdett egy kisteherautó motortere az M7-es és a 7-es főút közötti körforgalomnál, Nagykanizsa közelében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, melynél kiérkezéskor füstölést, égést már nem tapasztaltak. A kisteherautó az árokba csúszott. 

17:42 | Nagykanizsa: Vízzel telítődött egy társasház pincéje Nagykanizsán, az Irtás utcában. A város hivatásos tűzoltói szivattyúval eltávolították a vizet, majd megszüntették a vízfolyást. 


További beavatkozásaink: 2022.05.01. | 2022.05.04. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap