Tűzoltói beavatkozások – 2022.04.21. (csütörtök)

2022. április 21. 12:13

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:35 | Lenti: Két személyautó karambolozott a 7416-os úton, Lenti közelében. A baleset következtében az egyik autó az árokba csapódott. A kocsikban csak a sofőrök utaztak. A riasztott lenti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A műszaki mentés ideje alatt a jelzett szakaszon a forgalom szünetelt.  

08:09 | Hévíz: Füstölni kezdett egy korhadt, három méter átmérőjű fa belseje a 7332-es úton, Hévízen. A keszthelyi hivatásos tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt megszüntették a füstölést.  

18:31 | Kilimán: Fél hektáron égett a nádas Kilimán külterületén. A riasztott pacsai hivatásos és gelsei önkéntes tűzoltók puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

20:04 | Nagykanizsa: Kigyulladt egy kompresszor motorja egy hétszáz négyzetméteres nagykanizsai üzemcsarnokban, a Vár utcában. Mire a város hivatásos tűzoltói a helyszínre érkeztek, az ott dolgozók áramtalanítottak és porral oltókkal megkezdték a lángok oltását, majd elhagyták az épületet. A rajok légzésvédelem mellett behatoltak a tűzzel érintett helyiségbe és vízsugárral eloltották a tüzet, a felhevült alkatrészeket pedig visszahűtötték. A csarnok füsttel telítődött, amit a tűzoltók mobil ventilátor segítségével kiszellőztettek.


További beavatkozásaink: 2022.04.20. | 2022.04.22. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap