Tűzoltói beavatkozások – 2022.04.09. (szombat)

2022. április 09. 21:23

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

Tíz helyszínen volt szükség a zalai tűzoltók beavatkozására az erős szél miatt szombaton. Ebből öt alkalommal a zalaegerszegi hivatásos tűzoltóknak adott munkát az időjárás: délelőtt úttestre dőlt fát távolítottak el az Alsóerdei úton, ahol egy beton villanyoszlop is kidőlt. A 7363-as úton, Kisbucsa közelében szintén délelőtt kellett eltávolítani egy úttestre dőlt fát. A zalaegerszegi rajok délután a megyeszékhelyi Balatoni út közelében lévő játszótérnél egy 15 méter magas, veszélyesen megdőlt fát távolítottak el létraszer segítségével. Az egységeket még Zalatárnokra és Pusztaszentlászlóra is riasztották kidőlt fák miatt. Ezen kívül Pölöske közelében a pacsai, Zalaszántónál a keszthelyi, Murakeresztúron a helyi önkéntes tűzoltók, Alsópáhoknál a keszthelyi és a helyi önkéntes, Lentiben pedig a város hivatásos tűzoltói távolítottak el rövid idő alatt úttesten forgalmi akadályt képező fákat. 

11:50 | Nagykanizsa: Nem adott magáról életjelet egy ember Nagykanizsán, egy Csengery úti ingatlanban. A város hivatásos tűzoltói bejutottak a lakásba, ahol egy magatehetetlen személyt találtak, akit átadtak a mentősöknek. 

16:41 | Zalakomár: Lerakódott korom izzott egy társasház egyik lakásának kéményében Zalakomárban, a Tavasz utcában. A zalakarosi hivatásos tűzoltók tisztítókefével eltávolították az izzó részeket, majd felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a szakemberrel történő átvizsgáltatásig az égéstermék-elvezetőt ne használja. 


További beavatkozásaink: 2022.04.08. | 2022.04.10. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap