Tűzoltói beavatkozások – 2022.04.08. (péntek)

2022. április 08. 11:32

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

10:55 | Bocska: Kamionnak hajtott egy személyautó Bocskán, az Ady Endre úton. Az ütközés következtében az autó, melyben ketten utaztak, az árokba csapódott. A balesethez a nagykanizsai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a gépkocsit. Az érintett szakaszon a mentés idején félpályán haladt a forgalom.

15:41 | Gelsesziget: Két hektáron égett a gaz a 7527-es út közelében, Gelsesziget térségében. A nagykanizsai hivatásos és a gelsei önkéntes tűzoltók puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal fojtották el a lángokat. 

17:46 | Keszthely: Szemét égett egy hat négyzetméteres tárolóban Keszthelyen, a Nyárfa utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. 

20:07 | Pölöske: Mintegy tíz hektáron égett a nádas a pölöskei tavaknál. A helyszínre a pacsai, a zalaegerszegi és a keszthelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A tűzoltásvezető a még izzó gócpontok felkutatása és a terület átvizsgálása céljából egy speciális mocsárjárót is bevetett. A rajok a még izzó részeket kéziszerszámokkal eloltották.  

20:14 | Kisbucsa: Egy hektáron égett a nádas és az aljnövényzet Kisbucsa külterületén, a vasútparton. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel oltották el a tüzet. 


További beavatkozásaink: 2022.04.07. | 2022.04.09. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap