Tűzoltói beavatkozások – 2022.03.26. (szombat)

2022. március 26. 08:14

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:08 | Nagykanizsa: Meghibásodott egy társasház liftje Nagykanizsán, a Rózsa utcában. A felvonó a földszint felett kicsivel állt meg. A város hivatásos tűzoltói speciális eszközzel kinyitották a lift ajtaját, majd leengedték, a benne rekedt két embert és egy kiskutyát pedig kimentették. A raj a liftet áramtalanította. 

14:12 | Petrikeresztúr: Nádas, bozótos és egy fásítás aljnövényzete égett mintegy öt hektáron Petrikeresztúron, a Győrfiszegi utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal, kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel oltották el a tüzet. 

14:42 | Galambok: Ötszáz négyzetméteren lángolt a száraz avar Galambokon, a Panoráma utcában. A közeli akácost veszélyeztető tüzet a zalakarosi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg. 

15:47 | Letenye: Kétszáz négyzetméteren lángolt egy árokpart száraz aljnövényzete Letenyén, a Pálimajorban. A helyi hivatásos és önkéntes tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal rövid idő alatt megfékezték a lángokat.  

15:57 | Türje: Autóalkatrészeket, gumiabroncsokat, építési törmeléket és műanyag hulladékot égettek mintegy kétszáz négyzetméteren egy türjei családi ház udvarán, a Széchenyi utcában. A riasztott zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet. A raj felhívta a tulajdonos figyelmét a tűzgyújtással kapcsolatos szabályok betartására. 

17:34 | Csesztreg: Visszaáramlott a füst egy családi ház konyhájában lévő sparheltből Csesztregen, a Kossuth Lajos utcában. Mire a lenti hivatásos tűzoltók kiérkeztek, a tulajdonos kiszellőztetett. A raj visszaállította az eredeti állapotot, majd megállapította, hogy a kályha füstelvezetője eldugult. A tűzoltók ezután kiszellőztették az épületet, és felhívták az ott lakó figyelmét, hogy a berendezést a szakemberrel történő átvizsgáltatásig ne használja.  

18:22 | Zalakomár: Ötszáz négyzetméteren lángolt az avar Zalakomárban, a Rákóczi utcában. A zalakarosi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltotta el a tüzet. 


További beavatkozásaink: 2022.03.25. | 2022.03.27. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap