Tűzoltói beavatkozások – 2022.03.25. (péntek)

2022. március 25. 09:45

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

02:11 | Zalaegerszeg: Otthonában elesett, ezért a segítségére érkezőknek nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Zalaegerszegen, egy Platán sori társasházban. A város hivatásos tűzoltói az ablakon keresztül bejutottak az ingatlanba, majd beengedték a mentősöket, akik megkezdték a bajbajutott ellátását. 

06:05 | Gellénháza: Beton útkorlátnak ütközött, majd a mellette lévő útra zuhanva a tetején állt meg egy gépkocsi Gellénházán, az Erdei utcában. Az autóban csak a sofőr utazott, aki a jármű alá szorult. Őt a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók emelték ki az autó alól, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

10:35 | Szepetnek: Kerti égetés miatt terjedtek át a lángok a száraz aljnövényzetre Szepetneken, a Kisfaludy utcában. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a nyolcszáz négyzetmétert érintő lángokat. 

10:52 | Bödeháza: Két és fél hektáron égett az aljnövényzet Bödeházán, a Kossuth utcában. Mire a lenti hivatásos tűzoltók kiérkeztek, lánggal égést már csak fél hektáron tapasztaltak. A raj vízsugarakkal és kéziszerszámokkal fékezte meg a lángokat. 

14:22 | Gáborjánháza: Kétszáz négyzetméteren gyulladt ki a száraz avar a patak partján a 74192-es út mellett, Gáborjánháza közelében. A lenti hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt megfékezték a lángokat.  

17:37 | Gelse: Fél hektáron égett le az aljnövényzet Gelsén, a Jókai Mór utcában. Mire a helyi önkéntes tűzoltók kiérkeztek, lánggal égést már csak húsz négyzetméteren tapasztaltak, amit kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltottak.  

21:04 | Balatongyörök: Kétszáz négyzetméteren égett egy nádas, bokros terület Balatongyörökön, az eresztényi út közelében. A keszthelyi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal fékezték meg a lángokat. 


További beavatkozásaink: 2022.03.24. | 2022.03.26. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap