Tűzoltói beavatkozások – 2022.03.18. (péntek)

2022. március 18. 11:06

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

09:26 | Nagykanizsa: Egy huszonnégy négyzetméteres, kettéosztott melléképület cserépfedésű tetőszerkezete égett teljes terjedelmében Nagykanizsán, a Dózsa György utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt megfékezték a lángokat. A rajok megbontották a tűzzel érintett tetőszerkezetet, és eltávolították a károsodott cserepeket. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a lángok más épületekre nem terjedtek át.  

09:29 | Felsőpáhok: Teherautóval karambolozott egy személyautó a 760-as főút 3-as kilométere közelében, Felsőpáhok térségében, a nemesbüki elágazásnál. Az autóban ketten utaztak és az ütközés következtében beszorultak, őket a keszthelyi hivatásos tűzoltók emelték ki a gépkocsiból. A rajok a balesetben érintett járműveket áramtalanították. A műszaki mentés ideje alatt a jelzett szakaszon teljes útzár volt érvényben. 

09:36 | Letenye: Hulladékot égettek egy családi ház udvarán Letenyén, a Rákóczi Ferenc utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt eloltották a lángokat, majd felhívták a tulajdonos figyelmét a szabályok betartására.

13:38 | Zalamerenye: Ezerötszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet Zalamerenyén, a Sárihegyen. A zalakarosi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltották a tüzet. 

16:01 | Zalaegerszeg: Napok óta nem adott magáról életjelet egy idős ember Zalaegerszegen, egy Mártírok úti ingatlanban. A város hivatásos tűzoltói az ablakon keresztül bejutottak a lakásba, ahol egy magatehetetlen embert találtak, akit átadtak a mentősöknek.

16:50 | Bánokszentgyörgy: Száz négyzetméteren égett az aljnövényzet egy ingatlan területén Bánokszentgyörgyön, a Kossuth úton. A letenyei hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal rövid idő alatt megfékezték a lángokat. 

17:28 | Garabonc: Patakmederbe csúszott egy személygépkocsi Garaboncon, a Balatonmagyaródi úton. Az autóban csak a sofőr utazott, akit a riasztott zalakarosi és nagykanizsai hivatásos tűzoltók segítettek a mentőautóba. A tűzoltók kivontatták a gépjárművet a patakból. 


További beavatkozásaink: 2022.03.17. | 2022.03.19.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap