Tűzoltói beavatkozások – 2022.03.17. (csütörtök)

2022. március 17. 08:15

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

06:00 | Muraszemenye: Szalagkorlátnak hajtott, majd az úttesten keresztben állt meg egy gépkocsi az M70-es autópálya 11-es kilométerének közelében, Muraszemenye térségében. A letenyei hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek. 

09:52 | Zalaszántó: Kalodában tárolt gázpalackok estek le egy kamionról, majd árokba gurultak Zalaszántón, a Keszthelyi utcában. A balesethez a keszthelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik előbb visszahelyezték a palackokat a kalodába, majd visszarakták a teherautóra. Az érintett szakaszon a munkálatok idejére a fél útpályát lezárták.

12:35 | Pacsa: Lerakódott kátrány izzott és égett egy családi ház kéményében Pacsán, a Hegyi utcában. A helyi hivatásos tűzoltók kéménytisztító kefével eltávolították az izzó részeket, majd hőkamerával átvizsgálták az épületet, de további égésre utaló nyomot nem találtak. A raj a helyszínt átadta az időközben kiérkező kéményseprőknek.   

14:57 | Kehidakustány: Műanyag zsákokat égettek huszonöt négyzetméteren Kehidakustány külterületén. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók kiérkezésekor már csak füstölés és izzás volt tapasztalható. A raj a közeli erdőt veszélyeztető tüzet vízsugárral eloltotta. 

16:01 | Nagykanizsa: Száraz aljnövényzet, bozótos és összerakott növényi hulladék égett egy hektáron Nagykanizsán, a Cimbora úton. A közeli épületeket veszélyeztető tüzet a város hivatásos tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg. 

17:12 | Pacsa: Három hektáron égett az aljnövényzet, a lángok pedig egy erdősávba is belekaptak Pacsán, a Vásár tér közelében. A pacsai és a keszthelyi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal fojtották el a tüzet. Az erdősávban lévő fák közül több is beizzott, ezért a tűzoltók motoros láncfűrésszel kivágták, majd vízsugárral eloltották őket. 

20:01 | Zalakomár: Nem adott magáról életjelet egy idős ember Zalakomárban, egy Árpád utcai családi házban. A zalakarosi hivatásos tűzoltók az ingatlanba történő bejutás után egy magatehetetlen embert találtak, akit átadtak a mentősöknek.


További beavatkozásaink: 2022.03.16. | 2022.03.18.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap