Tűzoltói beavatkozások - 2022.01.31. (hétfő)

2022. január 31. 09:09

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:06 | Pókaszepetk: Kigyulladt egy autóbusz hátsó tengelye Pókaszepetken, a Petőfi utcában. Mire a helyi és a kemendollári önkéntes tűzoltók a helyszínre érkeztek, a sofőr két porral oltóval megkezdte az oltást. Az esethez a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók is kiérkeztek. A rajok az áramtalanítást követően három vízsugárral megfékezték a lángokat, majd visszahűtötték a tengelyt. A buszon mintegy harmincan utaztak, ők időben elhagyták a járművet. 

07:25 | Bocfölde: Letért az úttestről, majd egy fának csapódott egy személyautó a 7401-es úton, Bocfölde közelében. Az autóban ketten utaztak. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították és rögzítették a járművet. A raj eltávolította a gépjárművet a fáról, majd az autómentőre segítette. A műszaki mentés ideje alatt a jelzett útszakaszon a forgalom rendőri irányítás mellett egy sávon haladt.  

09:01 | Pacsa: Szemét és egy traktorgumi égett néhány négyzetméteren egy elhagyatott ház udvarán Pacsán, a Kiss utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltották a tüzet. 

16:43 | Zalaegerszeg: Földmunkálatok közben elszakított egy gázvezetéket egy munkagép Zalaegerszegen, a Kiserdei úton. A helyszínre a város hivatásos tűzoltói és a megyei katasztrófavédelmi szolgálat is kiérkezett. A tűzoltók a gázszolgáltató szakembereinek sikeres munkájához sugárbiztosítással, illetve a helyszín megvilágításával járultak hozzá. A helyreállítás idejére mintegy hatszáz fogyasztó esett ki ideiglenesen a szolgáltatásból. A gázszolgáltató elhárította a hibát. 


További beavatkozásaink: 2022.01.30. | 2022.02.01. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap