Tűzoltói beavatkozások - 2022.01.21. (péntek)

2022. január 21. 07:38

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

00:07 | Zalaegerszeg: Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy négyemeletes társasház negyedik emeleti lakásának szobája Zalaegerszegen, a Landorhegyi úton. A tűzzel érintett ingatlan tulajdonosa a város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt elhagyta a lakást. A rajok légzésvédelem mellett behatoltak az épületbe, majd két vízsugárral megfékezték a lángokat. A tűzoltók kiürítették az épületet, tizenöt lakó hagyta el ideiglenesen otthonát a munkálatok idejére. A rajok a kormozódott és füsttel telítődött épületet kiszellőztették, gyors beavatkozásuknak köszönhetően a lángok más lakást nem érintettek. A tűzben érintett ingatlan lakhatatlanná vált. A helyszínre a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kiérkezett.  

06:34 | Szepetnek: A jeges úton megcsúszott és árokba borult egy kisbusz Szepetneken, a Petőfi utcában. A járműben hárman utaztak. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók a forgalmi akadályt képező autót daru segítségével biztonságos helyre vontatták. A helyszínre a szepetneki önkéntes tűzoltók is kiérkeztek. 

16:57 | Alsópáhok: Vágástéri hulladék izzott és füstölt néhány négyzetméteren Alsópáhokon, a Kolping úton. A keszthelyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. 


További beavatkozásaink: 2022.01.20. | 2022.01.22. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap