Tűzoltói beavatkozások - 2022.01.17. (hétfő)

2022. január 17. 08:13

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:37 | Zalaegerszeg: Három személygépkocsi karambolozott Zalaegerszegen, az Olajfa utcában. Az autókban csak a sofőrök utaztak, akik a város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt elhagyták a járműveket. A tűzoltók két autót áramtalanítottak, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek. 

11:33 | Zalakomár: Korom égett egy családi ház kéményében Zalakomárban, a Kossuth utcában. A zalakarosi hivatásos tűzoltók az égéstermék-elvezetőt kitisztították, majd felhívták a tulajdonos figyelmét arra, hogy a kéményt a szakemberrel történő átvizsgáltatásig ne használja.  

19:26 | Zalaszentgrót: 10 méter magas diófa dőlt az úttestre a 7353-as úton, Zalaszentgrót közelében. A forgalmi akadályt képező darabot a helyi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították. 

20:30 | Zalaszentgrót: Gaz és vágástéri hulladék égett néhány négyzetméteren Zalaszentgróton, a Szentpéteri utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. 

21:04 | Batyk: Úttestre esett egy 8 méter hosszú faág a 7359-es úton, Batyk közelében. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal megszüntették a forgalmi akadályt.  

21:19 | Pácsony: Szivárgott a gáz egy családi ház fürdőszobájában lévő nyílt égésterű gázkészülékből Pácsonyban, a Kossuth utcán. Minderre az eszköz mellé telepített szén-monoxid-érzékelő hívta fel az ott élők figyelmét. A zalaegerszegi hivatásos és a vasvári önkormányzati tűzoltók a helyszínen méréseket hajtottak végre, de nem tudták kimutatni a szén-monoxid jelenlétét. A tűzoltók a gázszolgáltató időközben kiérkező szakemberével közösen elhárították a szivárgást.   


További beavatkozásaink: 2022.01.16. | 2022.01.18. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap