Tűzoltói beavatkozások - 2022.01.16. (vasárnap)

2022. január 16. 20:59

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:13 | Nagyrada: Lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében Nagyradán, a Petőfi Sándor utcában. A zalakarosi hivatásos tűzoltók megtisztították az égéstermék-elvezetőt, majd felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a kéményt mindenképpen ellenőriztesse szakemberrel.

11:15 | Letenye: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő egy letenyei, Bajcsy-Zsilinszky utcai ingatlanban. A készülék a lakás konyhájában hívta fel a figyelmet a problémára, ahol két nyílt égésterű gázkészülék is működött. A tulajdonos a város hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig kiszellőztetett. A tűzoltók az eredeti állapot visszaállítása után méréseket hajtottak végre, és minden alkalommal kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakembere is kiérkezett.  

20:13 | Lenti: Tűz keletkezett egy 25 négyzetméteres fatárolóban Lentiben, a Mihályfai úton. Mire a város hivatásos tűzoltói a helyszínre értek, a tulajdonos hozzálátott a tűz oltásához. A raj az áramtalanítás után vízsugárral rövid idő alatt megfékezte a lángokat. A tűzoltók ezután eltávolították az épületből a tűzifát, a még izzó részeket pedig eloltották.    


További beavatkozásaink: 2022.01.15. | 2022.01.17. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap