Tűzoltói beavatkozások - 2021.12.09. (csütörtök)

2021. december 09. 09:29

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:41 | Nagykanizsa: Megsüllyedt egy személygépkocsi Nagykanizsán, a Pontyos úton. A város hivatásos tűzoltói a forgalmi akadályt képező autót kivontatták, ami így folytatni tudta útját.    

10:06 | Zalaegerszeg: Dombon felfelé haladva elakadt egy helyközi, menetrend szerint közlekedő autóbusz Zalaegerszegen, az Egerszeghegyi úton. A riasztott városi hivatásos tűzoltók segítségével a buszt sikerült biztonságban visszaengedni az emelkedőn, így egy sávon, tűzoltói irányítás mellett megindulhatott a forgalom. A raj a helyszínt átadta a rendőrségnek. 

10:39 | Zalaegerszeg: Elakadt egy nyerges vontató Zalaegerszegen, a MOL átkötő úton. A város hivatásos tűzoltói teljes útzár mellett megtisztították a kamiont és az úttestet, majd visszairányították a 74-es főútra.  

14:56 | Balatonszentgyörgy: Összeütközött két személygépkocsi a 76-os főúton, a keszthelyi hivatásos tűzoltó-parancsnokság működési területén fekvő Balatonszentgyörgy közelében. A baleset következtében az egyik autó az árokba csúszott és kidöntött egy táblát, míg a másik felborulva az úttesten állt meg. A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók a forgalmi akadályt képező autót kerekeire állították, míg az árokba csapódottat kihúzták. A raj a rendőrség kérésére a forgalom irányításában is közreműködött. 

15:54 | Surd: Felborult egy személyautó a 6813-as út 10-es kilométerénél, Surd közelében. A gépkocsiban csak a sofőr utazott. A helyszínre a nagykanizsai hivatásos, valamint a murakeresztúri önkéntes tűzoltók vonultak, akik az autót kerekeire állították, majd felsegítették az autómentőre. A murakeresztúri önkéntesek az utat letisztították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek. 

18:32 | Zalakomár: Szivárgott a gáz egy zalakomári, Tavasz utcai családi házban. Az ott tartózkodók a zalakarosi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig kiszellőztettek. A raj visszaállította az eredeti állapotokat, méréseket végzett, amik megállapították a lakásban működő nyílt égésterű készülékek meghibásodását. A helyszínre a gázszolgáltató szakembere is kiérkezett.   

20:15 | Nagykapornak: Megcsúszott, majd árokba csapódott egy személygépkocsi a 76-os főúton, Nagykapornak közelében. Az autó az árokban a vezető oldali ajtó felé dőlt, ezért a benne utazó sofőr nem tudott kiszállni. Őt a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók mentették ki a járműből, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.   


További beavatkozásaink: 2021.12.08. | 2021.12.10. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap