Tűzoltói beavatkozások - 2021.12.08. (szerda)

2021. december 08. 12:17

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

09:57 | Csesztreg: Napok óta egy kiszáradt, nyolc méter mély kút rabja volt egy macska Csesztregen, egy lakatlan Kossuth Lajos utcai családi ház udvarán. A riasztott lenti hivatásos tűzoltók kötéltechnika alkalmazásával leereszkedtek a bajba jutott állathoz, akit épségben a felszínre hoztak. Azért, hogy az eset ne ismétlődjön meg újra, a tűzoltók a kút tetejét lezárták. 

09:57 | Szepetnek: Oldalára borult egy személygépkocsi Szepetneken, a Petőfi utcában. Az autóban csak a sofőr utazott. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók kerekeire állították és áramtalanították a gépjárművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A műszaki mentés ideje alatt a forgalom a jelzett helyen egy sávra szűkült.   

11:24 | Zalaegerszeg: Otthonában elesett, a segítségére sietőknek pedig nem tudott ajtót nyitni egy ember Zalaegerszegen, a Mártírok útján. A város hivatásos tűzoltói az ingatlanba történő bejutás után megtalálták a bajbajutottat, akit átadtak a mentősöknek. A raj a beteg mozgatásában is segédkezett. 

15:43 | Lenti: Csőtörés miatt másfél méter magasan állt a víz egy lenti, Máhomfa utcai családi ház pincéjében. A város hivatásos tűzoltói szivattyú segítségével először a vízóraaknából távolították el a vizet, majd a hálózat elzárása után a pincéből is kiszivattyúzták a felgyülemlett mennyiséget. 


További beavatkozásaink: 2021.12.07. | 2021.12.09. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap