Tűzoltói beavatkozások - 2021.12.02. (csütörtök)

2021. december 02. 14:22

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

03:55 | Cserszegtomaj: Kémény melletti falban égett a szigetelés Cserszegtomajon, egy Csókakői utcai családi házban. A keszthelyi hivatásos tűzoltók bontóbaltával és motoros láncfűrésszel megbontották a könnyűszerkezetes épület falát, majd a pár négyzetméteren tapasztalható izzást vízsugárral és kéziszerszámokkal megszüntették. Az érintett épületrészt hőkamerával átvizsgálták, de további tűzre, izzásra utaló nyomot nem találtak. 

09:53 | Lenti: Megbontotta az erős szél egy társasház vakolatát Lentiben, a Bottyán János utcában. A gyalogos közlekedést veszélyeztető, mintegy tizenöt négyzetméteren meglazult részeket a város hivatásos tűzoltói emelőkosaras gépjármű alkalmazásával, kéziszerszámok segítségével eltávolították. 

12:38 | Zalaszentgrót: Nem adott magáról életjelet egy idős ember Zalaszentgróton, az Árpád utcában. A város önkormányzati tűzoltói az ingatlanba történő bejutás után egy magatehetetlen személyt találtak, akit átadtak a mentősöknek.  

13:48 | Zalaegerszeg: Tűz keletkezett egy családi ház udvarán álló hatvan négyzetméteres garázsban Zalaegerszegen, a Posta utcában. A lánggal égést a város hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig a helyszínen tartózkodók két porral oltóval megszüntették. A rajok a még izzó részeket vízsugárral eloltották. A tűzoltók a könnyűszerkezetes épületből egy propánbutángáz-palackot, valamint egy kempinggázpalackot hoztak ki, a garázst visszahűtötték, a tető tűzzel érintett lemezfedését pedig eltávolították. A tűzoltók az épületet hőkamerával átvizsgálták, de további tűzre, izzásra utaló nyomot nem találtak.  

16:14 | Keszthely: Összeütközött négy személygépkocsi a 71-es főúton, Keszthely közelében. A baleset következtében egy ember keze beszorult az egyik jármű alá. Őt emelőpárnával és feszítővágóval szabadították ki a műszaki mentést végző keszthelyi hivatásos tűzoltók. Az egységek áramtalanították az autókat, és segítettek a rendőrségnek a helyszín megvilágításában és a forgalom irányításában. A beavatkozás ideje alatt a jelzett szakaszon teljes útzár volt érvényben. 

23:09 | Cserszegtomaj: Árokba borult egy személygépkocsi Cserszegtomajon, a Sümegi úton. A keszthelyi hivatásos tűzoltók kerekeire állították a járművet és áramtalanították. A raj az utat megtisztította a törmeléktől, a helyszínt pedig átadta a rendőrségnek.   


További beavatkozásaink: 2021.12.01. | 2021.12.03. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap