Tűzoltói beavatkozások - 2021.12.01. (szerda)

2021. december 01. 13:52

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

07:06 | Kányavár: Néhány négyzetmétert érintett az a tűz, ami egy nyolcvan négyzetméteres családi ház tetőszerkezetén keletkezett Kányaváron, a Fő utcán. A lenti hivatásos tűzoltók kiérkezéséig az ott tartózkodók a lánggal égést megszüntették. A raj a cserepeket megbontotta, és eloltotta a még izzó részeket, a tűzzel érintett szarufákat és gerendákat pedig motoros láncfűrésszel eltávolították. A tűzoltók ezután hőkamerával átvizsgálták a tetőt, de további tűzre, izzásra utaló nyomot nem találtak.  

13:13 | Pölöske: Úttestre dőlt egy húsz méter magas fa a 75-ös főúton, Pölöske közelében. A pacsai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a forgalmi akadályt képező darabot, az úttestet pedig megtisztították. A beavatkozás ideje alatt a jelzett szakaszon a forgalom szünetelt. 

20:50 | Zalaegerszeg: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Zalaegerszegen, egy Mészáros Lázár utcai társasház földszinti lakásában. A készülék egy fürdőszobai, nyílt égésterű fűtőeszköz közelében jelzett. A tulajdonos a város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt kiszellőztetett. A raj visszaállította az eredeti állapotokat, méréseket hajtott végre, és kimutatta a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a gázszolgáltató szakembere is kiérkezett. 


További beavatkozásaink: 2021.11.30. | 2021.12.02. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap