Tűzoltói beavatkozások – 2021.11.15. (hétfő)

2021. november 15. 09:27

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

04:52 | Kemendollár: Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy kétezer négyzetméteres üzem ötven négyzetméteres fűrészportárolója Kemendolláron, a Kossuth Lajos utcában. A tűz egy esztergagépet is érintett. A zalaegerszegi hivatásos és a kemendollári önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, négy vízsugárral megfékezték a tüzet. A rajok átforgatták a fűrészport, majd megbontották és visszahűtötték az épület tetőszerkezetét. 

07:38 | Kerkáskápolna: Tűz keletkezett egy családi házzal egybeépített kazánházban Kerkáskápolnán, a Fő úton. A lenti hivatásos tűzoltók az áramtalanítás után légzésvédelem mellett behatoltak a tűzzel érintett épületrészbe, majd vízsugárral rövid idő alatt megfékezték a lángokat.  

07:55 | Keszthely: Nem adott magáról életjelet egy idős ember Keszthelyen, egy Pál utcai társasházban. A város hivatásos tűzoltóinak technikai segítségével a mentősök bejutottak a beteghez, majd megkezdték az ellátását. 

10:08 | Lenti: Kerti hulladékot égettek néhány négyzetméteren egy családi ház udvarán Lentiben, a Lentihegy úton. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. 

10:24 | Zalaegerszeg: Otthonában elesett, a segítségére sietőknek pedig nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Zalaegerszegen, az Arany János utcában. A város hivatásos tűzoltói bejutottak az ingatlanba, majd a bajbajutottat átadták a mentőszolgálatnak. 

17:14 | Szentgyörgyvölgy: Úttestre dőlt egy 15 méter magas fa a 7424-es úton, Szentgyörgyvölgy közelében. A forgalmi akadályt képező fát a lenti hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították. 

20:35 | Bocska: Lecsúszott az útról, majd megsüllyedt egy nyerges vontató a Bocska és Magyarszerdahely közötti úton. Az elakadt teherjárművet a nagykanizsai hivatásos tűzoltók vonórúd segítségével visszahúzták az úttestre, ami így folytatni tudta útját. 


További beavatkozásaink: 2021.11.14. | 2021.11.16. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap