Tűzoltói beavatkozások – 2021.10.20. (szerda)

2021. október 20. 20:36

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

18:17 | Vöckönd: Napraforgó betakarítása közben kigyulladt egy kombájn motortere Vöcköndön, a Vörösmarty Mihály utcában. A helyszínen elsőként a kemendollári önkéntes tűzoltók kezdték meg az oltást, majd az időközben kiérkező zalaegerszegi hivatásos, valamint a pókaszepetki önkéntes tűzoltók két vízsugárral megfékezték a lángokat. A tűzoltók a betakarított terményt kézi erővel eltávolították a kombájnból, majd hőkamerával átvizsgálták a gépet, de további izzásra, tűzre utaló nyomot nem találtak. A rajok gyors beavatkozásának köszönhetően a mezőgazdasági gép működőképes maradt. 

18:33 | Keszthely: Elkeverte kulcsait, ezért napokra saját lakása fogságába esett egy idős ember Keszthelyen, egy Rózsa utcai társasházban. A bajbajutotthoz az ingatlan ablakán keresztül, dugólétra segítségével jutottak be a város hivatásos tűzoltói, majd az ajtót kinyitották és beengedték a mentősöket. 

23:07 | Nagyrécse: Az erős szél miatt villanyvezetékre dőlt egy 20 méter magas fa Nagyrécsén, a Gáspárhegyen. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a fa törzse izzott és füstölt, amit a raj vízsugárral eloltott, majd a helyszínt átadta az áramszolgáltató szakembereinek.


További beavatkozásaink: 2021.10.18. | 2021.10.21. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap