Tűzoltói beavatkozások – 2021.09.30. (csütörtök)

2021. szeptember 30. 08:12

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

01:12 | Nagykanizsa: A mentősök kérésére egy idős beteg mozgatásában működtek közre a város hivatásos tűzoltói Nagykanizsán, egy Táncsics téri társasházban. A tűzoltók az első emeleti lakásból lehozták a beteget, majd a mentőautóba segítették. 

07:43 | Nagykanizsa: Otthonában elesett és a segítségére érkezőknek nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Nagykanizsán, egy Attila utcai társasházban. A mentősök a város hivatásos tűzoltóinak technikai segítségével bejutottak a harmadik emeleti ingatlanba, ahol megkezdték a bajbajutott ellátását. 

14:20 | Keszthely: Tetőszigetelési munkálatok közben füst szivárgott ki a csatornarész alól Keszthelyen, egy Szalasztó utcai társasháznál. A helyszínre a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a tetőszerkezet megbontása után egy égő darázsfészket találtak. A raj vízsugárral rövid idő alatt eloltotta a lángokat.    

17:32 | Zalaegerszeg: Személyautó és kamion ütközött össze a 74-es főúton, Zalaegerszeg közelében. A gépkocsiban négyen, a teherautóban csak a sofőr utazott. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az autót, majd kézi erővel letolták az úttestről. A beavatkozás ideje alatt a jelzett szakaszon teljes útzár volt érvényben. 

17:46 | Bocska: Összehordott hulladék, köztük traktor- és autógumik égtek mintegy 150 négyzetméteren egy Magyarszerdahely és Bocska közötti külterületi szakaszon. A közeli erdős területet veszélyeztető tüzet a riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg.    


További beavatkozásaink: 2021.09.29. | 2021.10.01. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap