Tűzoltói beavatkozások – 2021.08.17. (kedd)

2021. augusztus 17. 09:06

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

03:01 | Gyenesdiás: Leszakadt, és egy családi ház, valamint egy melléképület tetejére esett egy hársfa 10 méteres darabja Gyenesdiáson, a Malom utcában. A leeső darab egy villanyvezetéket is megrongált. A keszthelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a veszélyes fát. A helyszínre az áramszolgáltató szakemberei is kiérkeztek.  

03:05 | Zalaapáti: 15 méter magas fa dőlt a 75-ös főútra Zalaapáti közelében. A pacsai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt, az úttestet pedig megtisztították.  

04:23 | Nagykanizsa: Akácfa dőlt az úttestre Nagykanizsán, a Miklósfa utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt. 

05:24 | Rédics: Frontálisan ütközött egy nyerges vontató és egy kisbusz a 86-os főút 3-as kilométerszelvényénél, Rédics közelében. A kamionban csak a sofőr, míg a másik járműben ketten utaztak. A helyszínre a lenti hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a kisbuszból egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki, a járműveket pedig áramtalanították. A tűzoltóraj a kisbuszt kivontatta az árokból, majd a helyszínt átadta a rendőrségnek. A beavatkozás ideje alatt a jelzett szakaszon a forgalom szünetelt. 

06:20 | Boncodfölde: Otthonában elesett, a segítségére sietőknek pedig nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Boncodföldén, a Kossuth utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók műszaki segítségével a mentősök bejutottak az épületbe, ahol megkezdték a bajbajutott ellátását.  

06:59 | Vonyarcvashegy: Gyökerestül kifordult a helyéről, majd egy háztetőre dőlt egy 12 méter magas diófa Vonyarcvashegyen, a Széchenyi utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók dugólétra és motoros láncfűrészek segítségével távolították el a fát. 

12:46 | Zalaegerszeg: A viharos időjárás miatt elmozdultak a Petőfi iskola tetőszerkezetén lévő cserepek és a gyalogos közlekedést veszélyeztették Zalaegerszegen, a Kosztolányi Dezső utcában. A város hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétra segítségével a sérült cserepeket eltávolították, az épeket pedig visszarakták a helyükre.  

13:30 | Zalaegerszeg: Kisteherautóba rohant egy teherautó Zalaegerszegen, a Hock János utca és a Bíbor utca kereszteződésében. A teherautó rátolta a kisteherautót két másik személygépkocsira. A város hivatásos tűzoltói két járművet áramtalanítottak, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek. 

14:44 | Szőkedencs: Vaddal ütközött egy motor a 7-es főúton, Szőkedencs közelében. A motoron ketten utaztak. A helyi önkéntes tűzoltók a balesetet szenvedett járművet áramtalanították. A beavatkozás ideje alatt a forgalom az érintett szakaszon szünetelt. 

16:47 | Gyenesdiás: Megdőlt egy fa egy kerékpárút mellett Gyenesdiáson. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a közlekedést veszélyeztető darabot motoros láncfűrésszel távolították el. 


További beavatkozásaink: 2021.08.16. | 2021.08.18. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap