Tűzoltói beavatkozások – 2021.08.15. (vasárnap)

2021. augusztus 15. 12:35

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

11:27 | Zalaegerszeg: Megcsúszott, majd egy személyautónak ütközött egy motoros Zalaegerszegen, a Gébárti úton, a tó bejáratának közelében. Az autóban ketten utaztak. A város hivatásos tűzoltói a balesetben érintett járműveket áramtalanították. A beavatkozás ideje alatt a forgalom a jelzett szakaszon szünetelt.

11:38 | Zalaegerszeg: Összeütközött két személyautó a 74-es és a 76-os főút kereszteződésében Zalaegerszegen, az egervári elágazóban. A két járműben összesen hárman utaztak. A város hivatásos tűzoltói a gépkocsikat áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek. A beavatkozás ideje alatt a forgalom rendőri irányítás mellett haladt az érintett útszakaszon. 

13:04 | Keszthely: Árokba hajtott, majd felborult egy személygépkocsi a 7434-es úton, Keszthely közelében. Az autóban ketten utaztak. A város hivatásos tűzoltói a balesetet szenvedett járművet talpra állították és áramtalanították, ezután pedig biztonságos helyre vontatták. A tűzoltóraj a helyszínt átadta a rendőrségnek.  

14:07 | Keszthely: Szivárgott egy gázpalack egy családi háznál Keszthelyen, a Lóczy Lajos utcában. A város hivatásos tűzoltói a sérült palackot kivitték az udvarra, majd védősugár mellett kiengedték annak tartalmát. 

18:28 | Zalaegerszeg: Nem adott magáról életjelet egy idős ember Zalaegerszegen, egy Platán sori társasház negyedik emeleti lakásában. A város hivatásos tűzoltóinak technikai segítségével a mentősök bejutottak az érintett ingatlanba, ahol megkezdték a bajbajutott ellátását. 

Pár óra leforgása alatt több mint 60 riasztás érkezett a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére vasárnap, a megyére lecsapó viharos időjárással összefüggésben. Ebből mintegy 50 alkalommal konkrét tűzoltói beavatkozásra is szükség volt, elsősorban Zalaegerszeg és környékén. A zalai megyeszékhelyen a Szegfű utcában, a Vizslaparki úton, a Malom utcában, a Závodszky István utcában, az Ady Endre utcában, a Verőfény utcában, a Gasparich Márk utcában, a Platán soron, a Rákóczi Ferenc utcában, a Kiserdei úton, a Csilla utcában, a Jókai Mór utcában, a Hosszú-Jánka utcában, a Landorhegyi úton, a Göcseji úton, a Hock János utcában, a Hét Vezér utcában, a Szekeresvölgyi utcában, a Sas utcában, a Nyár utcában, az Erzsébethegyi úton, a Szedenik úton, az Átalszegett utcában, valamint a Kodály Zoltán utcában volt szükség a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók műszaki segítségére. Az egerszegi rajok munkáját a kemendollári, a zalaszentiváni és a gelsei önkéntes tűzoltók segítették a károk felszámolásában. A tűzoltókat jellemzően kidőlt fákhoz és oszlopokhoz, leszakadt vezetékekhez, valamint a szél által megbontott tetőszerkezetekhez riasztották. 

A Kodály Zoltán utcában garázsokra dőlt fa, ami az épületek tetőszerkezetét is megrongálta, míg a Göcseji úton egy benzinkút előtetejét bontotta meg a vihar és egy autót is megrongált. A Hosszú-Jánka utcában és a Gasparich utcában autókra dőlt fa, a járművekben senki sem tartózkodott. A Vizslaparki úton pedig az egyik tízemeletes oldalán bontotta meg az erős szél a födémet, amit a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók létraszer alkalmazásával távolítottak el. Az egerszegi rajokat saját városukon kívül Milejszegre, Babosdöbrétére, Nagylengyelbe és Sárhidára riasztották kidőlt fákhoz. 

A zalai megyeszékhelyen kívül is kidőlt fák és leszakadt vezetékek eltávolítása adott munkát a megye hivatásos tűzoltóinak. Reszneken és Szécsiszigeten a lenti, Balatonberényben a keszthelyi, míg Dióskálon a pacsai hivatásos tűzoltók avatkoztak be kidőlt fáknál. Zalakaroson a viharos szél a tartórúdjánál fogva kapott fel egy napernyőt, majd egy családi ház tetejére repítette. A balesetveszélyt a helyi hivatásos tűzoltók szüntették meg. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltóknak is akadt dolga: ők a Zalakoppány felé vezető úton szüntettek meg forgalmi akadályt.

A megye önkéntes tűzoltói is kivették részüket a kárfelszámolásból. Pötrétén, Bocföldén, Söjtörön és Pölöskefőn a gelsei önkéntes tűzoltóknak, Baktüttősön a baki önkénteseknek, Gősfán és Pethőhenye közelében a kemendollári önkénteseknek, míg Zalaszentlőrincen a zalaszentiváni önkéntes tűzoltóknak akadt dolguk kidőlt fákkal és leszakadt vezetékekkel.  


További beavatkozásaink: 2021.08.14. | 2021.08.16. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap