Tűzoltói beavatkozások – 2021.08.14. (szombat)

2021. augusztus 14. 18:58

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

08:06 | Batyk: Kerti, illetve kommunális hulladékot égettek mintegy 10 négyzetméteren Batykon, a Dózsa György utcában. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt eloltották a lángokat. 

10:23 | Boncodfölde: Legurult egy domboldalon, és mintegy 100 méter után fának ütközött, két fa közé pedig be is szorult egy személyautó Boncodföldén, a Nagy-hegy utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a jármű fogságát jelentő fákat motoros láncfűrésszel kivágták. A helyszínre időközben egy traktor is érkezett, amely kivontatta a beszorult autót, amit a tűzoltóraj áramtalanított.  

11:42 | Nagykanizsa: Ajtónyitáshoz kérték a város hivatásos tűzoltóinak műszaki segítségét Nagykanizsán, a Kaán Károly utcában. A tűzoltóraj a bejutás után a helyszínt átadta a rendőrségnek. 

16:23 | Zalaszántó: Négy hektáron égett a száraz fű Zalaszántó külterületén. A lángok négy épületet is veszélyeztettek. A helyszínre a keszthelyi, a badacsonytomaji és a pacsai hivatásos tűzoltókat riasztották. Előbbi két egység a terület egy részén megfékezte a lánggal égést, és megszervezte két épület védelmét. A kiérkező pacsai rajjal kiegészülve a tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. A rajok az izzó részek eloltása után a területet átvizsgálták, de további tűzre, füstre utaló nyomot nem találtak.  

19:36 | Sármellék: Mintegy 100 szénabála égett teljes terjedelmében Sármelléken, a Zala utcában. A keszthelyi hivatásos, valamint az alsópáhoki önkéntes tűzoltók kiérkezéséig nagy részüknél már csak izzás volt tapasztalható. A tűzoltásvezető egy munkagépet is bevetett az oltási folyamatokba, amely átforgatta a bálákat. A rajok vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. A tűzoltók a területet átvizsgálták, de további tűzre, füstre utaló nyomot már nem találtak.

21:30 | Galambok: Árokba csapódott, majd egy közeli kerítést, egy gázórát és egy villanyoszlopot is megrongált egy gépkocsi Galambokon, a Somogyi Béla úton. A járműben csak a sofőr utazott, aki ki tudott szállni az autóból, amit a zalakarosi hivatásos tűzoltók áramtalanítottak. A raj a helyszínt átadta a rendőrségnek, illetve a gázszolgáltató szakembereinek.


További beavatkozásaink: 2021.08.13. | 2021.08.15. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap