Tűzoltói beavatkozások – 2021.08.05. (csütörtök)

2021. augusztus 05. 09:28

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

05:22 | Hahót: Frontálisan ütközött két személygépkocsi a 74-es főúton, Hahót térségében. Mindkét autóban két-két fő utazott. A helyszínre a nagykanizsai és a pacsai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az egyik autóból két személyt feszítő-vágó berendezés segítségével, míg a másikból egy személyt a mentősökkel közösen emeltek ki, majd a társszerv munkatársai ezután megkezdték az ellátásukat. A tűzoltóraj a helyszínt átadta a rendőrségnek.  

08:00 | Nagykanizsa: Szalagkorlátnak ütközött egy kamion az M7-es autópálya 212-es kilométerszelvényénél, Nagykanizsa térségében, a város felé vezető oldalon. A helyszínre a város hivatásos tűzoltói vonultak, akik daru segítségével a balesetet szenvedett tehergépkocsit a leállósávba vontatták. A beavatkozás ideje alatt a jelzett szakaszon a forgalom egy sávra korlátozódott.

08:31 | Keszthely: Bezárta szobája ajtaját és nem adott életjelet magáról egy idős ember Keszthelyen, egy Kossuth Lajos utcai társasház első emeleti lakásában. A város hivatásos tűzoltóinak műszaki segítségével a mentősök bejutottak a bajbajutotthoz, majd megkezdték az ellátását.

09:35 | Nagykanizsa: Otthonában elesett, emiatt a segítségére sietőknek nem tudott ajtót nyitni egy idős ember Nagykanizsán, egy Teleki utcai társasház második emeleti lakásában. A város hivatásos tűzoltói az erkélyen keresztül, dugólétra segítségével jutottak be az ingatlanba, majd a bajbajutottat átadták a mentősöknek. 

19:36 | Galambok: Műanyagokat és szemetet égettek néhány négyzetméteren Galambokon, a Tavasz utcában. A zalakarosi hivatásos tűzoltók vízsugárral eloltották a lángokat. 


További beavatkozásaink: 2021.08.04. | 2021.08.06. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap