Tűzoltói beavatkozások – 2021.08.04. (szerda)

2021. augusztus 04. 18:34

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

10:13 | Zalakaros: Tűz keletkezett egy zalakarosi, Termál utcai hotel ötödik emeleti szobájában. Mire a zalakarosi, nagykanizsai és a pacsai hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek, a szoba teljes terjedelmében égett, a tűz pedig további négy helyiséget is érintett. A tűzoltók az épületből hatvan embert menekítettek ki, majd vízsugarakkal rövid idő alatt elfojtották a lángokat. A rajok légzésvédelem mellett átvizsgálták az érintett emeleteket, de további tűzre utaló nyomot nem találtak. A helyszínre a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kiérkezett.   

12:40 | Gyenesdiás: Összeütközött két személygépkocsi Gyenesdiáson, a Csányi László utcában. A helyszínre a keszthelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. A tűzoltóraj a helyszínt átadta a rendőrségnek. 

13:40 | Pölöske: Úttestre dőlt egy nyolc méteres akácfa a 74-es főúton, Pölöske közelében. A pacsai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt, majd megtisztították az útburkolatot. 

14:57 | Hahót: Egy hektáron égett a tarló Hahóton, a Petőfi Sándor utcában. A pacsai hivatásos, valamint a gelsei önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral rövid idő alatt eloltották a lángokat. 


További beavatkozásaink: 2021.08.03. | 2021.08.05. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap