Tűzoltói beavatkozások – 2021.07.13. (kedd)

2021. július 13. 07:54

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

00:36 | Gelsesziget: Kidőlt egy fűzfa, ágai pedig a vasúti sínpárra estek és akadályozták egy arra haladó vonat közlekedését kedden hajnalban Gelsesziget külterületén. A gelsei önkéntes tűzoltók két motoros láncfűrésszel eltávolították az ágakat, a mozdony alól kiszedték a felgyűrt darabokat, majd megtisztították a pályát. A vonat ezután folytatni tudta útját.   

15:39 | Lenti: Villanyoszlopnak ütközött és egy jelzőtáblát is kidöntött egy kisteherautó Lentiben, a Béke utcában. Az autóban hárman utaztak. A lenti hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, a veszélyesen megdőlt oszlopot rögzítették, majd egy munkagép segítségével leengedték a talajra. A tűzoltóraj a lenti székhelyű LE-KO Kft. szakembereivel közösen a sérült, forgalmi akadályt képező járművet elvontatta. A helyszínre az áramszolgáltató munkatársai is kiérkeztek. 

18:10 | Nagykanizsa: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő egy nagykanizsai, Sugár úti társasház egyik lakásában. A készülék a fürdőszobában jelzett, ahol egy nyílt égésterű vízmelegítő üzemelt. A város hivatásos tűzoltói az ingatlanban méréseket hajtottak végre, mely során kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A helyszínre a kéményseprők és a gázszolgáltató szakemberei is kiérkeztek. 


További beavatkozásaink: 2021.07.12. | 2021.07.14. 

Fotó: Lenti HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap