Tűzoltói beavatkozások - 2021.07.11. (vasárnap)

2021. július 11. 19:52

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon az alábbi, tűzoltói beavatkozást igénylő jelzések érkeztek:

12:31 | Inke: Egy időben egy 15 és egy 30 hektáros területen égett a lábon álló gabona a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén fekvő Inkén. A helyszínre a nagykanizsai, a böhönyei, a nagyatádi, a csurgói hivatásos, valamint a vései és bolhási önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik a Somogy Megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett nyolc vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat. 

13:06 | Nagykanizsa: Száraz füvet égettek egy Nagykanizsa külterületén fekvő telken vasárnap délután. A lángok innen átterjedtek egy közel 50 négyzetméteres területre. Mivel a város hivatásos tűzoltói a tűz keletkezésének időpontjában egy másik helyszínen avatkoztak be, ezért az esethez a letenyei hivatásos tűzoltók vonultak, akik az izzó részeket vízsugárral rövid idő alatt eloltották.   

16:42 | Somogysámson: 200 négyzetméteren égett a száraz avar Somogysámsonban, a Kossuth utcán. A szőkedencsi önkéntes tűzoltók vízsugárral rövid idő alatt eloltották a lángokat.

18:01 | Zalaegerszeg: Egy családi ház udvarán lévő vezetékes gáz szivárgott a nyomáscsökkentő berendezés előtti szakaszon Zalaegerszegen, az Átalszegett úton.  A város hivatásos tűzoltói a gázszolgáltató szakemberével közösen megtalálták a hiba pontos helyét. A tűzoltóraj ezután az érintett ingatlanban méréseket végzett, de veszélyes koncentrátumot sehol sem mutattak ki. 


További beavatkozásaink: 2021.07.10. | 2021.07.12.

Fotó: Letenye Katasztrófavédelmi Őrs

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap